Marja

Het MultiKracht®-principe is ontwikkeld door Marja van der Ende en beschreven in het boek ‘Vrij en blij zelfstandig ondernemen‘. Dit is het boek geworden dat zij zelf zo heeft gemist, toen ze zelfstandig ondernemer werd. Informatie over het starten en ondernemen zelf is volop te vinden. Wat je er zelf aan kunt doen, als je ergens op vastloopt, minder.

Met het delen van de MultiKracht® methode, hoopt zij andere mensen inzicht in de werking van hun brein en het daaruit voortkomende gedrag te geven en hen daarmee door hun blokkades heen te begeleiden. Niet langs, niet onderdoor of overheen, maar er dwars doorheen…

Foto: Rolf van Koppen

Wie is Marja?

“Mijn naam is Marja van der Ende, Multipotentialite van mijn kruin tot het puntje van mijn grote teen. En daarbuiten, want verbinden van mensen, de levende krachten in mijn netwerk, is dagelijkse kost voor mij. Ik run een gezondheidspraktijk voor mensen met (werk)stress en ADHD, genaamd SuXeed.

Daarbij geef ik starters- en marketingtrainingen aan mensen die een eigen onderneming willen opbouwen en begeleid ik mensen die met hun achtergrond beter tot hun recht willen komen op hun werkplek.

En ik ben initiatiefnemer van Fietsen voor m’n eten, een persoonlijk initiatief dat momenteel in rap tempo uitgroeit tot een groot consumentenplatform en leefstijlprogramma.

Alle activiteiten die ik uitvoer, hebben hun kracht gekregen door elementen uit mijn verleden optimaal te combineren. Voor anderen is het soms ongeloofwaardig, wanneer ik hen vertel wat ik allemaal heb meegemaakt, geleerd, gedaan en waar het allemaal toe geleid heeft.

Herken je dat als mede-Multipotentialite?

“Dit kan er ook nog wel bij”

Een multipotentialite is sterk in het beoefenen van vele verschillende activiteiten. Zelf noem ik dit MultiKracht®. Het principe achter MultiKracht staat beschreven in het boek dat ik heb gepubliceerd in 2012: Vrij en blij zelfstandig ondernemen.

Zelfstandig ondernemerschap is de ultieme werkvorm waarin je Multipotentialisme kunt gieten, kneden, vormen tot unieke combinaties die inkomen opleveren.

En ook als je het ondernemerschap niet ambieert, zijn de krachten die je in je rugzak hebt te vormen tot een uitermate boeiende functie bij een werkgever, een vrijwilligersfunctie of in je dagelijkse huishouden en gezinssituatie. Doen waar je veelzijdig in bent en dan in veelvoud.”

Marja’s rugzak

Marja van der Ende (1973) startte in 2005, na een carrière van tien jaar in verschillende marketingfuncties in het bedrijfsleven (met de nodige uitdagingen op het gebied van stress en gedragsproblemen), haar eigen gezondheidspraktijk.

Voor en na de start van haar praktijk volgde ze diverse HBO-studies op het gebied van gezondheid en welzijn en studeerde ze af op het onderwerp ADHD. Nu begeleidt ze ook andere mensen naar een vrij en blij leven door hen persoonlijke begeleiding te geven in het toepassen van hun MultiKracht. Haar expertise op het gebied van gedrag komt hierbij uitermate van pas.

Naast schrijven en spreken over ondernemen, is Marja actief in die hoedanigheden op een aantal andere gebieden: (werk)stress, ADHD en burn-out bij broers en zussen in zorgintensieve gezinnen. Ze is initiatiefnemer van blogsdieraken.nl waar ze verhalen deelt over verschillende vormen van slachtofferschap. Binnen deze onderwerpen is de MultiKracht® methode ook toepasbaar als handreiking om tot inzicht en in beweging te komen.

Naast deze serieuze onderwerpen schrijft Marja ook over luchtigere onderwerpen als fietsen en voeding, voor Fietsen voor m’n eten en voor de campagne ‘De Kortste Weg‘. Ook vind je op deze website onder ‘Blogs‘ de vele artikelen terug die Marja over ondernemerschap heeft geschreven voor verschillende vakbladen in de gezondheidssector.