Multi-waardering

Blog van Marja

Als Multipotentialite heb ik altijd wel wat in mijn rugzak zitten om me mee bezig te houden. Het is nooit saai in mijn brein en in mijn leven. Toch gooit iets soms roet in het eten. Iets waar je totaal geen grip op hebt.

Corona is al sinds het voorjaar niet uit onze levens weg te denken. Wat betekent dit voor de MultiKracht aan deze kant van de lijn? Aan de hoeveelheid blogs sinds februari, oftewel 0, kun je afleiden dat mijn aandacht op andere zaken was. Mijn praktijk moest sluiten omdat ik een contactberoep heb. Trainingen werden geannuleerd. Het beheer van consumentenplatform Fietsen voor m’n eten rees de pan uit. Geen aandacht voor het schrijven van blogs hier, maar wel heerlijk multi-bezig met mijn kennis, kunde, gedrag en contacten.

De zomer ging ook weer lekker, praktijk weer open en volop waardering voor de sessies vanuit cliënten. Trainingen en netwerken verschoof naar online en daar begon het gemis. Het handen schudden bij aankomst en vertrek, de nabijheid van groepen gelijkgestemden, het verliep allemaal zo klungelig en ik mis de aanraking zo! Op afstand en met mondkapje op is gewoon anders en dat doet iets met mij.

Na de geplande kerstvakantie kwam bij mij de klap. Trainingen uitgesteld, praktijk in december weer gesloten, een gevoel van onrechtvaardigheid om ongelijkwaardigheid nam toe. Als ik niet met al die kennis, kunde en gedrag tot uiting kan komen bij die contacten, krijg ik stress. Natuurlijk heb ik genoeg in mijn rugzak om beet te pakken, maar de onderwaardering haalde alle zin weg. Ik schreef er de volgende blog ‘Ongevraagd onbetaald verlof‘ over.

Dat erkennen en daarover schrijven is al een stap in de richting van verwerking. Die klap maakte me nog krachtiger. Elk onrecht zorgt voor het vrijkomen van (Multi)kracht. Zo kwam ik weer tot het besef dat ik wel heel gevoelig ben voor waardering van buitenaf.

Inmiddels heeft het zich weer verschoven naar zelfwaardering. Door te schrijven, fietsen, wandelen, multi-waardeer ik weer alles wat in mijn rugzak zit.

Het is namelijk nooit saai in mijn brein….

Hoe was jouw coronajaar?

(De MultiKracht®-formule, werkmethode en stressontladingsoefeningen zijn terug te vinden in het boek Vrij en blij zelfstandig ondernemen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: