De kracht van scheiden

Blog van Marja

Zeer recent heb ik een relatie verbroken. Eentje waar ik helemaal klaar mee was. Een die chaos, verwarring en ellende in mijn hoofd en lijf veroorzaakte. Lang leve de kerstvakantie! Van oud naar nieuw, met een frisse lei beginnen.

Deze relatie begon zo mooi. Op advies van een expert op het gebied van slimmer werken, werd een mooie structuur aangelegd. Mapjes met de namen ‘Bellen/doen’, ‘Wachten’, ‘Lezen’ en ‘Archief’ werden aangemaakt. Maar mijn Multihoofd maakte er al snel een potje van. Ik kon de hoeveelheid mails niet meer bijhouden en mijn Postvak IN liep na een paar jaar over tot bijna 3000 ongelezen (en dan noem ik het aantal gelezen mails die bleven staan maar even niet).

Laat ik deze afgelopen jaren maar bestempelen als ‘leren omgaan met chaos’. Waar de perfectionist in mij eerst nog in paniek raakte bij een paar ongelezen mails, werd de hoeveelheid zo groot dat ik er steeds meer aan ging wennen. Mijn lijf raakte niet meer getriggerd van een paar mails meer of minder. Heerlijk!

Tot het punt kwam dat ik het echt zat was. Ik ging opruimen, sorteren, selecteren, afmelden, voorkeuren bijwerken… en scheiden! Ik had namelijk de fout gemaakt mijn privémail ook in dezelfde mailbox te laten binnen komen. En ook mail van activiteiten buiten mijn praktijk, alles kwam in één mailbox binnen. Tot ik op het lumineuze idee kwam om de mailboxen te gaan scheiden. Wat een rust! Wat een overzicht!

Wat ik ook ontdekte, was dat ik in die volle postbus geen enkele belangrijke mail over het hoofd gezien had of onbeantwoord had gelaten, wat beantwoord moest worden. Mijn brein kan dus blijkbaar in chaos nog steeds overzicht houden. Wat een MultiKracht!

Van de mapjes ‘Bellen/doen’ en ‘Wachten’ maakte ik ‘Actieve mails’ waar nu de mails die nog beantwoord moeten worden of wachten op antwoord van de ander, ingesleept worden. En ineens zag ik dat plaatje van Google wat je bovenin ziet. Ik had het nog nooit gezien… Jij? Het is een plaatje dat je ziet als je Postvak IN leeg is, helemaal leeg…!

Hoe lang deze gescheiden mailboxen zo opgeruimd blijven? Of ik überhaupt een keer toekom aan dat mapje ‘Lezen’? Wat ik intussen geleerd heb en wat niet meer onprettig voelt voor mij: helemaal klaar ben ik nooit. Daarvoor heeft mijn Multipotentialite brein teveel ideeën, uitdagingen en actieve lijntjes met de buitenwereld. Maar geen probleem, gescheiden gaan we verder. En we blijven dikke vrienden met elkaar!

 

Wil je ook tips delen over hoe jij als Multipotentialite je mailbox overzichtelijk houdt? Deel ze dan hieronder of op de Facebookpagina onder deze blogvermelding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: