Wereldverande-raar

Blog van Marja

Ben jij al het levende voorbeeld van een Multipotentialite? Of ben je nog huiverig om jezelf in volle potenties te laten zien?

De wereld wordt momenteel overspoeld met mensen die het levende voorbeeld zijn van de boodschap die ze uitdragen. Hyper gefocust op het doel dat ze voor ogen hebben: oceanen ontdoen van plastic, klimaatverandering neerleggen bij verantwoordelijken, protesteren voor behoud van hun bestaan, misstanden in welk aspect van de samenleving dan ook aan de kaak stellen… Deze mensen doen waar ze goed in zijn en ze zijn er zo goed in, dat ze anderen inspireren naar zichzelf te kijken. Ze zijn het levende voorbeeld.

Hoe goed ben jij in het ‘multipod’ zijn? Heb je al jouw potenties al in het licht staan? Heb je de ideale combinatie van potenties al gevonden, zodat er ook nog een soort van balans is?

Balans

Ervaring gebiedt mij te vertellen dat die balans soms ver te zoeken is. Dat de rek van het aantal combinaties er soms helemaal uit is. Meestal bij privé- en familieomstandigheden die veel stress geven, verdwijnen bepaalde potenties en activiteiten naar de achtergrond. Dit is ook de reden waarom deze regelmatige blog even iets minder regelmatig kwam. Ook daar ben ik goed in: eerst veel van me laten horen en dan even helemaal niets. Hoe ik daar weer uit kom? Keuzes maken.

Ik combineer liever dan dat ik kies, maar soms is het nodig. Zodat ik dan aandacht aan de ander kan geven die dat even nodig heeft. De afgelopen tijd heb ik er wel weer een nieuwe potentie bij ontwikkeld: deuren dicht doen, van zaken die voelen als ’trekken aan een dood paard’. Mijn graadmeter daarbij is energie. Geeft het geen energie meer en kost het meer energie dan het oplevert? Dan stop ik daarmee. Er zijn dus ook grenzen aan het multipotentialisme.

Multipod zijn

Ben jij al het levende voorbeeld van een multipotentialite? Laat je aan iedereen zien hoe fijn het is om meer dan één interesse, talent, job, bezigheid te hebben? Of voel je er nog weerstand bij omdat je omgeving het maar raar vindt?

“De wereld verandert door jouw voorbeeld, niet door jouw mening.” Bron: Paulo Coelho. Ik zou er ook ‘hun mening’ van kunnen maken, omdat die mening van anderen soms zo verrekte veel invloed heeft…

Wees het levende voorbeeld. Doorbreek je weerstand en je BENT die MultiKracht die blij wordt van meer dingen tegelijk doen. En blijf bewust van je energie, zodat je voelt wanneer de rek er weer uit is.

Wees die Wereldverande-raar!

 

Roept deze blog bij jou vragen op of wil je jouw verhaal delen? Reageren kan hieronder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: