Afdeling ‘Bom ontploft’

Blog van Marja

Ken je dat? Dat je met honderd dingen tegelijk bezig bent? Een hele rits tabbladen, herinneringetjes, taakjes, post-it notes op je bureau(blad), maar vooral chaos in je hoofd. Drie jaar papieren verzamelen op en onder je bureau en dan opeens het overzicht kwijt zijn? Verzadigd… de grens bereikt… Ik wel. Meerdere malen zelfs.

De Pinksterdagen waren ideaal: mijn vriend drie dagen weg voor een bedrijfsuitje, ik aan de opruim. En dan ook ècht opruimen. Dan heb ik het over: alle kasten open, leeghalen, doorspitten, weggooien (Of niet? Of wel? Of niet?), weer inruimen… en dan vooral anders dan voorheen. Ik houd ervan om de boel eens in de zoveel tijd eens lekker op te schudden en mijn hersenen te prikkelen om zich te vergissen als ik iets weer nodig heb.

Nu heb ik een leeg bureau, een half lege werktafel met een paar bakjes erop, dozen met ‘archiveren’ erop… en een paar kunststoffen bakken waar het onder het deksel nog steeds lijkt of er een bom ontploft is. Die mogen nog even blijven om de balans tussen chaos en orde te houden.

Want zonder die chaos kan mijn multipod-duizenddingentegelijk-brein niet. Wie was dat ook eens die zei: “Als een rommelig bureau staat voor een rommelige geest, waar staat een leeg bureau dan voor?”. Einstein? Helemaal leeg is-ie dus niet, ik heb een naam hoog te houden.

Creatief blijven, geprikkeld blijven worden tot actie, doe je door chaos te creëren. Als het maar net genoeg pijn doet, dan komt het moment weer dat je orde gaat scheppen. Alles op z’n tijd. En dat voelt, afgezien van de spierpijn van het sjouwen, heerlijk!

Herkenbaar? 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: