Niet kiezen is ook een keuze!

Blog van Marja

“Niet kiezen is ook een keuze!”

Kun je het je nog herinneren?
De beroepentest op de middelbare school…
De vraag: “wat wil je worden als je groot bent?” toen je nog kind was…

Kiezen, kiezen, kiezen… terwijl je niet weet wat te kiezen. Is een keuze eigenlijk wel nodig? Of überhaupt mogelijk?

Sinds ik kies voor mijn veelzijdigheid en doe wat de dag me aandringt om te doen, hoef ik niet meer te kiezen. Dat is de kracht van Multipotentialite zijn, dat is de kracht van MultiKracht.

De afgelopen weken was mijn aandacht bij een van mijn andere activiteiten, omdat de dag het me aandrong. Ik breng een kindje van mijn brein groot: het consumentenplatform Fietsen voor m’n eten. En dat kindje vraagt soms wat meer aandacht. Waardoor andere kindjes even wat minder krijgen.

Of komt het met die andere activiteiten ook gewoon goed? Is mijn aandacht dan weg van de andere of kunnen ze even zelfstandig verder? Of worden ze ergens diep verscholen in mijn brein toch gevoed en verzorgd naar volwassenheid?

Wat denk jij over het onderwerp ‘aandacht’? Kun je aandacht maar op één ding tegelijk hebben? Wordt aandacht verdeeld of kan ons brein ook met aandacht op meer plaatsen tegelijk zijn?

Ik ben er nieuwsgierig naar. Deel je gedachten onder deze blog…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: